Seko mums Šodien saziedoti jau 455.00 €

Ukrainas cilvēkiem!

Atskaite 01.10.2023

Ukrainai sniegts atbalsts 22 miljonu eiro apmērā:

  • 13,2 miljonu eiro apmērā sniegts atbalsts Ukrainas aizsardzības sektoram.

Militārai palīdzībai Ukrainai veiktas 393 piegādes. Ukrainas bruņotajiem spēkiem un teritoriālās aizsardzības vienībām iegādāti un nodoti 827 speciālie militārie apģērbi – formas, kas šūtas Ukrainā, kā arī tremoapģērbs un apavi, dažādi militārie aprīkojumi, militārās ķiveres un bruņuvestes, 3 ūdens transporta līdzekļi, 10 gāzmaskas, vairāk kā 240 ģeneratori un uzlādes stacijas, termokameras, nakts redzamības iekārtas un monokļi, rācijas, 220 automašīnas, 232 dronus, 48 kvadricikli, 500 tonnas degvielas un citas aizsardzības un militārās preces. Līdzekļu piesaistei tika veidotas ziedojumu kampaņas, rīkoti labdarības koncerti un izsoles, kā arī citas aktivitātes. Īstenoti projekti “Stopify”, kampaņa “Labas ziņas” u.c. aktivitātes, kuras ar ziedojumiem atbalstījuši vairāk nekā 200 tūkstoši iedzīvotāji un uzņēmumi.

  • 5 miljonu eiro apmērā sniegts atbalsts nosūtot humānās palīdzības kravas.

Ukrainai sniegta 370 reizes no 134 piegādātājiem. Humānās kravas sūtījumos pārtika 112 reizes, 21 sūtījums ir bijis ar apģērbiem, 29 sūtījumi ar higiēnas precēm, 35 sūtījumi ar saimniecības precēm un dažādiem materiāliem, 100 tonnas ar siltajām drēbēm, uz visiem Ukrainas reģioniem, izņemot Krimu. Sūtīti arī skolas autobusi, automašīnas, sēklas, dzīvnieku barība, vairāk kā 600 ģeneratori u.c. civilajām vajadzībām nepieciešamās palīdzības kravas. Humānas palīdzības nodrošināšanai Ukrainai nodoti 36 mantisko ziedojumu sūtījumi.

  • 2,1 miljonu eiro apmērā sniegts atbalsts Ukrainas slimnīcām un nosūtīta medicīnisko kravu sūtījumi.

Medicīniskā palīdzība Ukrainai sniegta 147 reizes no 29 dažādiem piegādātājiem. Palīdzību saņēmušas civilās medicīnas iestādes, dzemdību nami un kara hospitāļi Kijevā, Borodjankā, Žitomirā, Konotopā, Hersonā, Ļvivā, Borispolē, Černigovā, Vinnicā, Dņipro, Zaporižjā, Harkivā, Ivano Franciskā. Drobobičā, Krivogradā. 22 gadījumos iegādāti un nodoti dažādi slimnīcu aprīkojumi – ultrasonogrāfi, ultraskaņas skalpeļi, zondes, piena analizatori, brūču apkopes iekārtas, mikroskopi, led gaismas operāciju zālēm, jaundzimušo inkubatori, operāciju veikšanas instrumenti, ātro medicīnisko palīdzību auto aprīkojums. 135 gadījumos iegādāti medikamenti un medicīnas preces, t.sk. žņaugi, brūču pārsiešanas materiāli, pretapdeguma līdzekļi, medicīniskās somiņas, šļirces, katetri, pretiekaisuma medikamenti, grūtniecības pārtraukšanas medikamenti, pretsāpju un saaukstēšanās medikamenti, higiēnas preces. Izgatavotas bruņuvestes Ukraiņu mediķiem. Saņemti un nogādāti medicīnas preču mantiskie ziedojumi 220 tūkstošu eiro vērtībā.

  • 2,5 miljonu eiro apmērā sniegts atbalsts Ukrainas kara bēgļiem Latvijā.

Palīdzība sniegta 21 275 Ukrainas bēgļiem Latvijā, skolēniem un studentiem izsniegti 1349 datori, 713 nodrošinātas kancelejas preces pagājušā gada skolas gaitu uzsākšanai, 972 bēgļiem apmaksāti medikamenti, izmeklējumi un ārstniecība. 20 medicīnas darbinieki saņēmuši vienreizēju pabalstu 950 eiro apmērā, izdalītas 22 800 siltas zupas porcijas 6 mēnešu garumā, 3834 bēgļiem izsniegtas pārtikas pakas un 21 275 bēgļiem izsniegtas naudas kartes pirmo nepieciešamības preču iegādei. Ikdienā palīdzību sniedz gan sociālais darbinieks kā mentors bēgļu saziņai ar valsts un pašvaldības iestādēm. Saziņai ukraiņu valodā Ziedot.lv bēgļu centrā strādā arī mentors no Ukrainas.  Pagājušā gada nogalē Ziedot.lv uzsāka sadarbību ar Ukrainas nevalstisko organizāciju Human Rights Centre ZMINA kara noziegumu dokumentēšanā, palīdzot organizēt intervijas ar kara bēgļiem no Ukrainas. Nodrošināta zupas virtuve, izdotas grāmatas, atbalstīti kultūras notikumi, izsniegti telefoni, skolas lietas, piepildīti Rīgas satiksmes autobusi un daudzas citas lietas paveiktas.

 

Atbalsts Ukrainai turpinās, līdz pilnīgai Ukrainas uzvarai un padzītiem okupantiem no Ukrainas zemes.  

Citi aktuāli projekti

Glābsim Kristīnu un Serhii

Kara bēgļu atbalstam

Par Ukrainas uzvaru!

Palīdzība Rodrigo Lormanim

Par mums

Ziedot.lv ir labdarības organizācija, kas darbojas kopš 2003.gada, sniedzot iespēju privātpersonām un uzņēmumiem palīdzēt līdzcilvēkiem. Ziedot.lv piedāvā ērti un droši ziedot rūpīgi izraudzītiem un pārbaudītiem labdarības projektiem, sekot līdzi projektu virzībai un būt pārliecinātiem, ka ziedojums sasniegs mērķi.


Ziedojumu statistika

Šogad

1 266 152.45 €