Seko mums Šodien saziedoti jau 2,042.00 €

Nāc un dari, Tu to vari!

Paldies visiem ziedotājiem, kas palīdzēja sarūpēt līdzekļus un materiālus mājturības kabineta mācību virtuves renovācijai un dušas telpu labiekārtošanai bērniem ar īpašām vajadzībām Raiskuma internātpamatskolā! Par portāla Ziedot.lv ziedotāju ziedojumiem 3000 latu apmērā, tika veikti remontdarbi internātskolā un bērni tajā ar prieku apgūst dzīvei nepieciešamās prasmes! Vairāk par to, kas sasniegts labdarības projekta ietvaros, varat lasīt šeit!

Raiskuma internātpamatskola ir otrās mājas 145 bērniem ar fiziskās attīstības traucējumiem (bērnu spastiskā trieka, mugurkaula deformācija (skolioze un kifoze) un pārējās iedzimtas un iegūtas ortopēdiskās saslimšanas) no visas Latvijas un ir vienīgā šāda tipa skola valstī, kas piedāvā kvalificētas mācības un ārstēšanu. Ar katru gadu internātskolā uzņemto bērnu skaits palielinās un bērnu slimību diagnozes kļūst komplicētākas.
Viens no Raiskuma skolas galvenajiem uzdevumiem ir sniegt iespēju bērniem ar īpašām vajadzībām apgūt nepieciešamās dzīvesprasmes, sagatavot viņus patstāvīgai dzīvei. Dzīvesprasmes ir gan izglītības mērķis, gan līdzeklis skolēnu veiksmei mācībās, socializācijas procesā un labai veselībai. Attīstot prasmes, bērni iemācās risināt problēmas, attīstīt pašapziņu un izkopt individualitāti, gūst radošas darbības un personības pašizpausmes pieredzi, apzinās savas intereses.

Remontdarbu norise: ietaupot līdzekļus, radās iespēja arī veikt remontdarbus neremontētajās dušas telpās. Vispirms tika veikta telpu demontāža un būvgružu izvešana, starpsienas nojaukšana, apdares flīžu nokalšana un grīdas padziļināšana. Tika veikti sākotnējie apdares darbi –betona grīdas ieklāšana, sienu izlīdzināšana un gruntēšana, komunikāciju (ūdens, elektrība) izvadīšana. Riģipša pielikšana sienām un sienu siltināšana, hidroizolācijas ieklašana grīdai un grīdas flīzēšana.

Tālāk sekoja montāžas darbi – radiatoru montāža , durvju nomaiņa, ūdensvada un ventilācijas izbūve, darba virsmu uzstādīšana, griestu un sienu slīpēšana un krāsošana.

Pēc virtuves iekārtas komplekta, gāzes virsmu un cepeškrāšņu nogādāšanas tika veikti to uzstādīšanas un pieslēgšanas darbi, santehnikas iekārtu uzstādīšana un parakstīts darbu pieņemšanas- nodošanas akts. Mācību virtuves vajadzībām tika nopirkti virtuves trauki un piederumi, katli, pannas, kā arī dažāda sadzīves tehnika (virtuves kombains, tējkanna).

Raiskuma sanatorijas internātpamatskola bieži vien ir pirmā un vienīgā vieta, kur bērni ar fiziskās attīstības traucējumiem apgūst dzīvei nepieciešamās mājturības prasmes un iemaņas. Katram ir svarīgi izjust brīnišķīgo mājīguma sajūtu, ko varam iegūt, tikai atgriežoties mājās. Un ir tik patīkami, ja mūs tur gaida virtuve, kurā kārdinoši smaržo vakariņas. Jūsu ziedotie līdzekļi padarīja bērnu dzīvi skaistāku un pilnvērtīgāku!

Projekta finanšu atskaite

 Nr. Pozīcija  Izpildītājs Summa  Dokumenta Nr. 
 1. Būvmateriāli  SIA "LEO" 63,80  Preču pavadzīme- rēķins Nr. TA-IX818955 
 2. Būvmateriāli   SIA "LEO" 315,97 Preču pavadzīme- rēķins Nr. TG-IX211022 
 3. Virtuves  iekārtas  AS "TIGRA" SIA  990,00  Preču pavadzīme- rēķins Nr. TD-IX 390653
 4. Virtuves mēbeles  AS "Mēbeļu nams" 806,00  Preču pavadzīme- rēķins Nr. HN-VII 957048
 5. Virtuves piederumi  SIA "ARKOLAT"  208,10  Preču pavadzīme- rēķins Nr. TE-IX 621582
 6. Darba galdu armatūra  SIA "TANDĒMS AGL"  193,20  Preču pavadzīme- rēķins Nr. HN-VII 639684
 7. Santehnika  SIA "LAUKUMS"  76,14  Preču pavadzīme- rēķins Nr. TE-IX 786901
 8. Santehnika SIA "NODUS" 94,78  Preču pavadzīme- rēķins Nr. TD-IX 079459
 9. Būvmateriāli  SIA "LEO"  89,35  Preču pavadzīme- rēķins Nr. TA-IX 818954
 10. Līme flīzēm  SIA "NODUS"  194,00   Preču pavadzīme- rēķins Nr. TD-IX 079330
     Kopā  3031,34  



Projekta īstenotājs: portāls TVNET sadarbībā ar Raiskuma internātskolu un LP-75 Rīga studentiem.  Projekts portālā ievietots 28.11.2005.

Projekts ievietots portālā 22.11.2014

Ziedot.lv par ziedojumiem neietur nekādu komisijas vai starpniecības maksu. Visa ziedotā nauda 100% apmērā nonāk paredzētajam mērķim. Ziedot.lv administratīvās izmaksas netiek segtas no Jūsu ziedojuma.

Citi aktuāli projekti

Mazo sirsniņu cerības

Twitter konvojs Ukrainai

Palīdzība ārkārtas situācijās

Nabadzīgām ģimenēm ar bērniem

Par mums

Ziedot.lv ir labdarības organizācija, kas darbojas kopš 2003.gada, sniedzot iespēju privātpersonām un uzņēmumiem palīdzēt līdzcilvēkiem. Ziedot.lv piedāvā ērti un droši ziedot rūpīgi izraudzītiem un pārbaudītiem labdarības projektiem, sekot līdzi projektu virzībai un būt pārliecinātiem, ka ziedojums sasniegs mērķi.


Ziedojumu statistika

Šogad

1 733 009.44 €