Seko mums Šodien saziedoti jau 340.00 €

2016.gada a/s "Latvijas valsts meži" sociālās jomas konkursa rezultāti

01.03.2016

2015. gada a/s Latvijas Valsts meži ziedojums sociālās jomas atbalstam saskaņā ar Mērķziedojuma padomes 2016. gada 1. marta lēmumu 588 000 eiro apmērā konkursa kārtībā sadalīts 93 sociālās jomas iniciatīvām un 12 000 eiro konkursa administrēšanai. Kopumā konkursā tika saņemti pieteikumi no 227 sabiedriskā labuma organizācijas par kopējo summu 1 miljons 497 tūkstoši eiro.

Sociālā palīdzība ir viena no prioritārajām LVM ziedojumu jomām, tādēļ arī šogad ziedojums tika sadalīts 4 prioritām sociālās palīdzības jomām:

  • Palīdzībai sociāli mazaizsargātām sabiedrības grupām - € 190 000,  27 projektiem;
  • Palīdzībai bērniem un pieaugušajiem ar īpašām vajadzībām - € 160 000,  33 projektiem;
  • Sabiedrības grupu integrācijai atbalstam - € 138 000,  16 projektiem;
  • Pensijas vecuma cilvēkiem cienīga un aktīva dzīvesveida atbalstam - 100 000,  eiro 17 projektiem;

Kopumā atbalstīti 93 projekti visā Latvijā, no kuriem 36 projektu īstenotāji atbalstu guva pirmo reizi. Plānots, ka atbalstu saņems 87 175 cilvēki, to nodrošinās 393 algotas personas un tiks iesaistīti 1074 brīvprātīgie palīgi.

LVM ziedojums sociālajai jomai aptver visu Latviju, tajā skaitā Rīgu, Ventspils pilsētu un novadu, Jēkabpili, Carnikavas novadu, Lielvārdi, Tukumu, Daugavpili, Alūksnes un Apes novadus, Amatas novadu, Ēveles pagastu, Burtnieku novadu, Atašienes pagastu, Krustpils novadu, Inčukalna novadu, Dundagas novadu, Rēzekni un citas.

Atbalstīto organizāciju saraksts šeit.

„LVM ziedojums ļauj nelielu pagastu un pilsētu aktīviem iedzīvotājiem saņemt atbalstu savu iniciatīvu īstenošanā. Šīs organizācijas savas nelielās darbības dēļ visbiežāk nespēj kvalificēties ES fondu projektiem, tāpēc svarīgi, ka ir arī šāds finansējums saņemšanas iespēja. Ziedot.lv rūpīgi sekos līdzi katra projekta ieviešanai, lai ziedotie līdzekļi tiktu izlietoti mērķtiecīgi un nestu labumu visai sabiedrībai,” uzsver Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

Lai LVM ziedojumu sadale būtu maksimāli godīga un caurskatāma, LVM jau piekto gadu to nodevis profesionāļu rokās. 2015. gada nogalē tika izsludināts konkurss par iespēju pieteikties ziedojumam. Sociālajā jomā sadarbības memorands noslēgts ar uzticamiem savas jomas pārzinātājiem - nodibinājumu Ziedot.lv, Latvijas Bērnu fondu un Latvijas Samariešu apvienību, kas organizē konkursa norisi un uzrauga ziedojuma izlietojumu. LVM atbalsta arī Ziedot.lv, Latvijas Bērnu fonda un Latvijas Samariešu apvienību sociālās jomas projektus.

Par mums

Ziedot.lv ir labdarības organizācija, kas darbojas kopš 2003.gada, sniedzot iespēju privātpersonām un uzņēmumiem palīdzēt līdzcilvēkiem. Ziedot.lv piedāvā ērti un droši ziedot rūpīgi izraudzītiem un pārbaudītiem labdarības projektiem, sekot līdzi projektu virzībai un būt pārliecinātiem, ka ziedojums sasniegs mērķi.


Ziedojumu statistika

Šogad

1 600 000.15 €