Seko mums Šodien saziedoti jau 252.00 €

Kopā pulcēšanās akcija Mēs esam!

Paldies par ziedojumiem! Kopā pulcēšanās akcija "Mēs esam" notika 30.maijā. Atskaiti par līdzekļu izlietojumu sagatavosim tuvākajā laikā.

Par projektu: 1990. gada 4.maijā Latvijas tauta apstiprināja, ka tā vēlas turpināt demokrātisku valsts attīstības ceļu – tādu, kur vērā tiek ņemtas tās iedzīvotāju balsis, darot visu, lai ikviena situācija iespējami ātrāk uzlabotos. Ir pagājuši 18 gadi un šajā pilngadības brīdī mēs – cilvēki ar invaliditāti Latvijā esam sapratuši, ka daudzie solījumi ir tikai vārdi.

Līdzās zemajām pensijām, nesakārtotai infrastruktūrai un pilnīgai valsts neieinteresētībai reāli atbalstīt cilvēku ar invaliditāti organizāciju iesaisti interešu pārstāvniecības darbā, tagad ir noticis neiedomājamais – Latvijas valdība vienīgā Eiropas Savienībā ir atteikusies parakstīt ANO Konvenciju par cilvēku ar invaliditāti tiesībām.

Neraugoties uz spiedienu un skaidrojumiem no cilvēku ar invaliditāti nevalstisko organizāciju puses, valdības atbilde ir viennozīmīga – Latvijai mēs varētu izmaksāt pārāk dārgi. 2008.gada 21. aprīļa MK Komitejas sēdē kārtējo reizi tika noraidīta ANO Konvencijas par cilvēku ar invaliditāti tiesībām parakstīšana.

Mūsu organizācija - Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija SUSTENTO un tās dalīborganizācijas ir neizpratnē par notiekošo, jo loģiski domājot aizbildinājumi par līdzekļu trūkumu šķiet nepārliecinoši.

Mēs esam pārliecināti, ka valsts nedrīkst ignorēt 112 tūkstošu savas valsts iedzīvotāju, cilvēku ar invaliditāti tiesības. Tie nav Latvijas neredzamie pilsoņi, bet gan šīs valsts daļa, kura vēlas realizēt savas tiesības uz dzīvi.

Mēs pulcēsimies šī gada 30 maijā, lai atgādinātu valdībai par savu esību, lai liktu saprast, ka cilvēkiem ar invaliditāti paredzamie uzlabojumi būs noderīgi gan mūsu valstī pieaugošajam gados veco cilvēku skaitam, gan jaunajām ģimenēm ar bērniem (ko valsts atzinusi par savu prioritāti).

Mēs lūdzam līdzcilvēku finansiālu atbalstu, lai pulcēšanās vietā uzstādītu skatuvi un skaņu aparatūru, lai atmaksātu ceļa izdevumus simtiem cilvēku ar invaliditāti no visas Latvijas, kas šajā datumā ieradīsies Rīgā, lai vienotu sapulcējušos kopīgai darbībai.

Aptuvenās pasākuma izmaksas ir 15 000 latu, tāpēc būsim pateicīgi par jebkura veida atbalstu. Katrs ziedotājs saņems atskaiti par izmantotajiem līdzekļiem, savukārt organizācijas mājas lapā katrs varēs uzzināt gan ziedotājus, gan ziedoto līdzekļu izlietojumu.

Sīkāka informācija – Gunta Anča 29411488, , www.sustento.lv

Projekts ievietots portālā 14.05.2008, pēdējās izmaiņas 01.06.2008.

Projekts ievietots portālā 22.11.2014

Projekts noslēgts 16.03.2017

Ziedot.lv par ziedojumiem neietur nekādu komisijas vai starpniecības maksu. Visa ziedotā nauda 100% apmērā nonāk paredzētajam mērķim. Ziedot.lv administratīvās izmaksas netiek segtas no Jūsu ziedojuma.

Citi aktuāli projekti

Palīdzi mazulīšiem izaugt!

Karo droši!

Palīdzība Kristeram Redliham

Palīdzība Dianai Ovčiņņikovai

Par mums

Ziedot.lv ir labdarības organizācija, kas darbojas kopš 2003.gada, sniedzot iespēju privātpersonām un uzņēmumiem palīdzēt līdzcilvēkiem. Ziedot.lv piedāvā ērti un droši ziedot rūpīgi izraudzītiem un pārbaudītiem labdarības projektiem, sekot līdzi projektu virzībai un būt pārliecinātiem, ka ziedojums sasniegs mērķi.


Ziedojumu statistika

Šogad

1 625 659.97 €