Seko mums Šodien saziedoti jau 5,586.32 €

Namiņš bērniem

Auces krīzes centrā „Namiņš” katru dienu bez maksas pie pusdienām un apģērba tiek vairāki desmiti mazo aucenieku. Tie ir bērni, kuri ģimenē cietuši no vardarbības, trūkuma, kuriem trūkst vecāku rūpju un mīlestības.

Bērnu dzīves apstākļi laukos bieži vien ir ļoti smagi – vecāku bezdarbs un ļaušanās kaitīgiem ieradumiem bērniem liedz iespēju saņemt pilnvērtīgu uzturu, apģērbu, medicīnisko palīdzību. Valsts sociālie dienesti nespēj palīdzēt ģimenēm nepieciešamajos apmēros, jo paredzētie pabalsti nav pietiekami bērnu uzturēšanai un skološanai, kā arī – tie nereti tiek izlietoti vecāku vājībām, nevis bērnu vajadzībām.

Auces krīzes centrā „Namiņš” bērni tiek ne tikai pabaroti, bet arī apģērbti un nodarbināti – tie var spēlēt teātri dramatiskajā pulciņā, doties ekskursijās, apgūt datorprasmes, vingrot vai piedalīties kristīgās ētikas nodarbībās, kā arī pielikt roku dārzeņu audzēšanā vietējā dārziņā Namiņa virtuves vajadzībām.

Divas trešdaļas bērnu, kuri apmeklē Namiņu, ir ar dažādu pakāpju attīstības traucējumiem, kuri izveidojušies nepietiekama uztura, uzmanības un vecāku rūpju trūkuma rezultātā.

Lai Namiņu uzturētu, to darbinieki piesaistījuši finansējumu no vietējiem pagastiem un ārvalstu fondiem, kā arī saņēmuši ziedotāju un brīvprātīgo palīdzību. Tomēr Namiņa ikdienas vajadzību nodrošināšanai līdzekļu nepietiek, jo katru dienu jāpabaro 60 mazo centra iemītnieku, tie jāsagatavo skolas gaitām, bērniem jāsniedz nepieciešamā medicīniskā palīdzība.

Lai krīzes centrs sekmīgi darbotos, tam mēnesī nepieciešami aptuveni 200 lati, kuru segšanai Namiņa vadība un iemītnieki ļoti cer uz ziedotāju atbalstu! Ziedojot 7,25 ls, Jūs nodrošināsiet vienam bērnam mēneša uzturēšanos krīzes centrā „Namiņš”!

Ko sasniegsim ar šo projektu? Sniegsim iespēju 60 riska un nelabvēlīgo ģimeņu bērniem katru dienu paēst siltas pusdienas, saņemt apģērbu un mācību līdzekļus, kā arī nodrošināt tiem nepieciešamo medicīnisko palīdzību un vērtīgu brīvā laika pavadīšanas iespēju.

Projekta partneris: Projektam "Namiņs bērniem" ziedot visu 2007.gada februāri un martu bija iespējams arī ziedojumu kastītēs RIMI lielveikalos un hipermārketos visā Latvijā. Pateicoties RIMI klientiem, "Namiņa" bērniem papildu tika saziedoti 8355,50 latu. Vairāk par RIMI atbalstu lasiet šeit.

Projekta īstenotājs „Auces latviešu biedrības Krīzes centrs „Namiņš”, kurš kopš 1998.gada darbojas, lai palīdzētu bērniem no nelabvēlīgām ģimenēm, nodrošinot bērnu ēdināšanu humānajā virtuvē, brīvā laika organizēšanu, dārzeņu audzēšanu bērnu ēdināšanai un apģērbu sadali humānajā apģērbu noliktavā.

Projekts ievietots portālā 15.06.2006., papildināts 26.03.2007., pamatojoties uz organizācijas iesniegtajām izmaiņām projekta budžetā, kas saistītas ar valstī pieaugušo inflāciju. Pēdējās izmaiņas 31.12.2011.

Projekts ievietots portālā 20.11.2014

Ziedot.lv par ziedojumiem neietur nekādu komisijas vai starpniecības maksu. Visa ziedotā nauda 100% apmērā nonāk paredzētajam mērķim. Ziedot.lv administratīvās izmaksas netiek segtas no Jūsu ziedojuma.

Citi aktuāli projekti

Glābsim Kristīnu un Serhii

Nabadzīgām ģimenēm ar bērniem

Palīdzība Matīsam Baraņņikovam

Par mums

Ziedot.lv ir labdarības organizācija, kas darbojas kopš 2003.gada, sniedzot iespēju privātpersonām un uzņēmumiem palīdzēt līdzcilvēkiem. Ziedot.lv piedāvā ērti un droši ziedot rūpīgi izraudzītiem un pārbaudītiem labdarības projektiem, sekot līdzi projektu virzībai un būt pārliecinātiem, ka ziedojums sasniegs mērķi.


Ziedojumu statistika

Šogad

1 512 656.54 €